Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Svatý Hostýn nás přivítal mlhou a povzbuzením

hosstýn 2hostýn 4

Na výlet na Svatý Hostýn jsme měli jet původně jen minibusem, ale pro velký zájem bylo nutné využít i velké sociální auto. Báli jsme se sice, že se kvůli předpovídanému dešti budou chtít účastníci na poslení chvíli odhlásit, ale nestalo se tak.

Ve středu 18. července po sedmé hodině ranní jsme tedy vyrazili. Cestou jsme se modlili růženec i zpívali mariánské písně. Kupodivu se počasí na chvíli umoudřilo, a tak jsme do baziliky vstupovali bez deště. Mše svaté jsme se zúčastnili společně s poutníky z Kunovic. Po bohoslužbě začalo venku opět pršet, a tak se někteří rychle odebrali zpět do autobusu, jiní si v poutním domě zasedli k horké kávě. A po poledni jsme byli opět, všichni spokojení,  v našem stacionáři na Halenkově.

Dovolte nám představit úžasnou mladou ženu

Jana Hořelicová pochází z Velkých Karlovic, ale již několik let žije v Londýně. Na své rodiště však nezapomněla a dokonce ani na ty, kterým naše organizace pomáhá.

Kam na výlet naším sociálním autobusem v červenci

Vydejte se s námi a naším bezbariérovým autobusem poznávat krásy rozličných míst. Výletů se mohou zúčastnit i lidé hůře se pohybující či vozíčkáři.

Zde přinášíme tipy na výlet v měsíci červenci.

HORSKÁ DUŠEVNÍ OBNOVA

10

V charitní emailové poště se před několika dny objevilo toto sdělení naší pastorační asistentky Marušky Fedorové: Milí kolegové a spolupoutníci, posílám těm, co se úterního výšlapu zúčastnili i těm, kteří se zúčastnit nemohli pár fotek z Tlsté a Ostré... Někteří kolegové si sice dneska zpívali - Něchodím, stále něchodím.., ale NIKDO nelitoval, že se zúčastnil, protože nás čekaly úžasné scenérie, tajemná jeskyně, krásné, dech beroucí výhledy, nádherná květena, všudypřítomní motýli a skvělý duchovní doprovod!!

Řeč je o výšlapu, který zorganizovala pastorační asistentka pod taktovkou P. Dušana Šimaly a P. Petra Dujky pro pracovníky Charity. Neb i oni potřebují „dobíjet baterky“, vždyť syndrom vyhoření v tak náročné profesi, je stále na blízku. Kde jsme byli? Vycházeli jsme z obce Blatnica (500m), což je obec na Slovensku v okrese Martin a zdolali jsme jedny z nejkrásnějších vápencových vrcholů Velké Fatry: Tlstú (1 373m) a Ostrú (1 247m).

„Opravdu jsem si mohla vyčistit hlavu a vypnout. Původně byl program delší ještě o lodě, ale přidali jsme si další vrchol, tak na vodu nedošlo. Otec říkal, že příště bude rychlejší tempo, že si nás vyškolí,“ směje se Katka, jedna z účastnic výšlapu.

HURÁ NA VÝLET!!!

autobus

"Už brzo pojeduuu," směje se paní Maruška a mává papírem v ruce. "Dostala jsem od děcek jako dárek výlet z Charitů a vybrala jsem si Turzovku. Mám ju předplacenů třikráť," chlubí se na oko žena. "Víte, Turzovka je moje srdeční poutní místo. Mám to tam ráda. Vyzpovídám sa tam, naberu vodičku," dodává a schovává dárkový výletní poukaz do kabelky.

Charita Nový Hrozenkov, lépe řečeno její sociální doprava však nemá v nabídce pouze Turzovku. V následujících týdnech jsou plánovány například tyto výlety:

26. června - Poutní výlet do Štípy. Cena zájezdu 250,- Kč

16. července - Luhačovice. Cena zájezdu 300,- Kč

16. srpna - Trenčín, poutní místo Skalka. Cena zájezdu 450,- Kč

Více informací nejen o nejbližších zájezdech, ale také o dárkových výletních poukazech získáte přímo u vedoucí sociální dopravy Lucie Krajčové. Kontaktovat ji můžete na telefonním čísle 734 875 592 nebo na e-mailové adrese: lucie.krajcova@nhrozenkov.charita.cz.

Nová výroční zpráva je na světě...

2017_Výroční zpráva

"Natáčel jsem s prezidenty, předsedy, miliardáři i milionáři, ale jeden z nejsilnějších zážitků za 22 let novinářské praxe mi připravily pracovnice hrozenkovské Charity. Prací náročnou emočně i fyzicky prostě žijí. Bez přikrašlování umí pomoci, vyslechnout, sdílet radosti i trápení. Bylo mi obrovskou ctí se s nimi seznámit, pozorovat a předat tuto jejich schopnost divákům... Reportáže měly velmi silný ohlas. Pozitivní...!"  - Josef Kvasnička, reportér České televize

...píše se také v naší nové výroční zprávě za rok 2017, kterou naleznete na těchto webových stránkách v rubrice "O nás".

KAROLINSKÁ NOC KOSTELŮ I S NAŠÍ CHARITOU

noc kostelů1noc kostelů

Poslední páteční večer v měsíci květnu se rozezněly Karolinkou zvony, aby sezvaly všechny její obyvatele a nejen je, k návštěvě místního kostela Panny Marie Karmelské. Program byl skutečně bohatý a zaměřený na všechny věkové kategorie. Letos poprvé se v programu objevila i Charita Nový Hrozenkov. Dostali jsme totiž milé pozvání, abychom představili naši činnosti, čehož jsme se s radostí ujali a předali všechny důležité informace o naší práci. Opět se tedy rozšířil okruh těch, kteří si pod pojmem Charita představí mnohem více než „jen“ rozvoz obědů… Ví, kam se obrátit o pomoc i radu.

Děkujeme ještě jednou organizátorům za milý večer a možnost být jeho součástí.

Kam na výlet naším sociálním autobusem v červnu

Zde přinášíme tipy na výlet v měsíci červnu.

Čtyři zabijáci našich vztahů...

32855171_1741661139253975_586943762450612224_n

…bylo téma přednášky známého psychiatra, kněze, autora řady knižních bestsellerů Maxe Kašparů, která se uskutečnila 18. května v sále hrozenkovského Lidového domu. Zájem byl veliký, někteří z posluchačů neváhali a přijeli třeba až z jižní Moravy. „Víte, on je kapacita a ví, o čem mluví,“ reaguje žena, jež si v průběhu celé přednášky dělala pečlivě poznámky. „Vztahy mezi lidmi, sami se sebou, s Bohem, to je alfa a omega veškerého našeho konání,“ podotkne a přidá se k zástupu mnoha zájemců o podpis.

SVÁTEK MATEK PLNÝ EMOCÍ, RADOSTI I HUDBY

JOV_473332350095_10209983100047896_6490280352643284992_n

V pátek 11. května to u nás na Charitě vypadalo jako v květinářství. Kam oko pohlédlo, byly kytičky - a to pár stovek. Důvod? Prostý. Den matek. "Jenom v terénu jsme jich rozdali na 200 kusů," říká Iva Prejzková, vedoucí pečovatelské služby. "Bylo to logisticky náročnější, ale zvládli jsme to. Velké poděkování za to patří hlavně našim pečovatelkám."