Zobrazit podle typu:

Kam v květnu vyrážíme?

štípafloriamalenisko

SETKÁNÍ SENIORŮ TENTOKRÁT V KARLOVICÍCH

Pravidelné setkání seniorů, které pořádá Charita Nový Hrozenkov se tentokrát uskutečnilo ve Velkých Karlovicích.

30550769_10209856724008574_891569178_o

Po mši svaté, kterou sloužil P. František Kantár v kostele Panny Marie Sněžné, se všichni přítomní odebrali do přilehlého pastoračního centra, kde na ně již čekalo připravené bohaté občerstvení a také pan Ludvík Matyščák se svou harmonikou. Stačilo prvních pár tónů písně Chaloupky pod horama, aby se téměř všichni rozezpívali. „Ráda na tato setkání chodím. Je potřeba vyjít z baráku, dyť jinak by člověk za chvilku ani nepromluvil,“ smála se jedna z žen.

Povídání s Maxem Kašparů

plakat2To si přece nemůžeme nechat ujít !!!!!

Více informací na tel. čísle 734 685 464.

NENECHTE SI UJÍT...

POUŤ NA SVATÝ HOSTÝN

úterý 29. května 2018

Cena zájezdu je 250 Kč (i s obědem).

sv. hostýn

Přihlásit se můžete telefonicky na tel. čísle 571 410 087, nebo ve Víceúčelovém charitním domě v Halenkově na tel. čísle 605 779 129.

Autobus bude vyjíždět v 7:45 z Velkých Karlovic - rozc. Soláň a bude zastavovat na autobusových zastávkách po obec Hovězí.

PROMĚNY STÁŘÍ

Napít se čaje, podepsat se, vyjmout kreditní kartu z peněženky…pro zdravého člověka v produktivním věku zautomatizované pohyby, které nás stojí minimální úsilí. Ne však seniory.

IMG_20180405_125509_HDR

Jak se cití lidé v pokročilém věku si mohli vyzkoušet i zaměstnanci Charity Nový Hrozenkov (5. a 12. 4.) díky geronto obleku, který k nám přivezl pan Krhovský ze vzdělávací agentury Seduca. Gerontooblek se skládá z několika částí, které se upínají na jednotlivé části těla a simulují pohybová i smyslová omezení, s nimiž se lidé v pokročiléme věku setkávají – zhoršení sluchu i zraku, menší pohyblivost kloubů či ztuhlá páteř. „Vůbec jsem si nedokázala představit, co znamená zapnout si knoflík u košile,“ komentuje jedna z účastnic. "Byl jsem rád, že jsem to ze sebe sundal a to oblek nesimuluje bolest, to bychom tady asi všichni řvali,“ popisuje své pocity další ze zaměstnanců.

.

Nová auta

Dva noví "přírůstci" do domácí zdravotní péče a pečovatelské služby Charity Nový Hrozenkov. "I díky těmto vozům budeme moci i nadále garantovat péči bez čekání," říká Lenka Vráželová, vedoucí služeb hrozenkovské charity.

nová auta

"Neskutečný" luhačovický pobyt pro pečující

"Bezvadné, úžasné, skvělé, báječné," tak hodnotí Jana Jurečková z Velkých Karlovic jeden březnový víkend v Luhačovicích. Řeč je o vzdělávacím a oddychovém pobytu pro neformální pečovatele, který zorganizovala Charita Nový Hrozenkov v rámci projektu Podpora sdílené péče. Pro účastníky, tedy osoby, které doma pečují o své blízké, byl pobyt zcela zdarma a během této doby mohli využít i zdarma služeb Charity Nový Hrozenkov, jež zabezpečila péči o jejich blízké. Nabídnout možnost oddechu a odreagování se je hlavním motivem, proč Charita Nový Hrozenkov do projektu Podpora sdílené péče šla.

KAM NA VÝLET NAŠÍM SOCIÁLNÍM AUTOBUSEM V DUBNU?

Pozvání na zájezdy

Vydejte se s námi a naším bezbariérovým autobusem poznávat krásy rozličných míst. Výletů se mohou zúčastnit i lidé hůře se pohybující či vozíčkáři.

A kam se v měsíci dubnu vypravíme?

+ Rožnovské pivní lázně, místní čokoládovna a kavárna, Hážovický mlýn - 13. dubna 2018

roznovske-pivni-lazne

+ Poutní kostel Štípa, kostel Tečovice - 19. dubna 2018

štípa

+ Trenčín, Pútnické místo Skalka - 27. dubna 2018

trenčín

Více informací získáte na tel. čísle 734 875 592, zde se na zájezdy můžete také přihlásit.

Těšíme se na spoustu krásných zážitků prožitých s vámi.

Pro zájmce přinášíme i celkový přehled kulturních akcí a tipů na výlet v bližším a širším okolí ZDE

„Gratias“ Miroslavu Kadlubiecovi. Žít znamená přemýšlet, říká oceněný sociální pracovník

Praha, Vsetín - Oceněním Gratias poděkovalo letos poprvé Ministerstvo práce a sociálních věcí vybraným sociálním pracovníkům. Ze 139 nominovaných obdrželi ocenění 4 sociální pracovníci, mezi nimi i Miroslav Kadlubiec z Charity Vsetín. Ten působí v sociálních službách již patnáct let, za tu dobu pomáhal jako pečovatel, poté v psychosociální rehabilitaci, dále lidem bez domova. Nyní působí ve vsetínském Caminu, kde „pomáhá nalézt cestu lidem s duševním onemocněním“...