Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Čtrnáctá zahradní slavnost

Nový Hrozenkov – Čubov.  Dny se začaly pomalu zkracovat, zubaté sluníčko už tolik nehřeje a listí pomalu dává kopcům veselé barvy. Je tu podzim, ale také naše „domečková“ zahradní slavnost, která byla letos pořádaná již po čtrnácté.

Tradiční podzimní pouť

Charita Nový Hrozenkov Vás srdečně zve na tradiční podzimní pouť, která se uskuteční ve středu 26. září 2018. Naším cílem bude tentokrát město Olomouc.

Sběr šatstva

Charita Nový Hrozenkov organizuje SBĚR ŠATSTVA

Kde: Víceúčelový charitní dům v Halenkově

Kdy: 29.10. – 1.11.2018  od 7:00 – 15:30

POZOR ZMĚNA!!!!!

Charita Nový Hrozenkov oznamuje změnu místa Půjčovny zdravotnických a kompenzačních pomůcek.

Od 1. 9. 2018 je sklad půjčovny přemístěn do budovy Hasičského domu v Halenkově č. p. 343.

Na vědomost se dává – velké přání se skutečností stává

Jsme nesmírně rádi, že se s Vámi můžeme podělit o velkou novinu. Charita Nový Hrozenkov od 1. 10. 2018 otevírá novou službu  - Poradna Sv. Rity – odborné poradenství.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

VALACHY MAN I S NAŠÍ CHARITOU

Horko jako v peklíčku, ale Jana Horelicova zvládla svou premiéru na Valachy man skvěle. A navíc se díky její výzvě vybralo témeř 7 000 Kč na tepelné čerpadlo. JANI JEŠTĚ JEDNOU DÍKY. VELKÉ DÍKY PATŘÍ TAKÉ VŠEM, KTEŘÍ PŘISPĚLI.

38207461_10212688394312251_4476225713438982144_n38468061_10212688393232224_1335291566956216320_n38457889_10212688394112246_1698085594728497152_n

Svatý Hostýn nás přivítal mlhou a povzbuzením

hosstýn 2hostýn 4

Na výlet na Svatý Hostýn jsme měli jet původně jen minibusem, ale pro velký zájem bylo nutné využít i velké sociální auto. Báli jsme se sice, že se kvůli předpovídanému dešti budou chtít účastníci na poslení chvíli odhlásit, ale nestalo se tak.

Ve středu 18. července po sedmé hodině ranní jsme tedy vyrazili. Cestou jsme se modlili růženec i zpívali mariánské písně. Kupodivu se počasí na chvíli umoudřilo, a tak jsme do baziliky vstupovali bez deště. Mše svaté jsme se zúčastnili společně s poutníky z Kunovic. Po bohoslužbě začalo venku opět pršet, a tak se někteří rychle odebrali zpět do autobusu, jiní si v poutním domě zasedli k horké kávě. A po poledni jsme byli opět, všichni spokojení,  v našem stacionáři na Halenkově.

Dovolte nám představit úžasnou mladou ženu

Jana Hořelicová pochází z Velkých Karlovic, ale již několik let žije v Londýně. Na své rodiště však nezapomněla a dokonce ani na ty, kterým naše organizace pomáhá.