Kdo jsme

Hlavní náplní naší činnosti je zajištění komplexních sociálních služeb osamělým a nemocným seniorům v jejich domácím prostředí, bez ohledu na jejich věk, barvu pleti a vyznání.

Dům pokojného stáří

Vznik organizace

Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov byla založena v únoru 1992. Je účelovým zařízením Římskokatolické církve a právní subjektivita jí byla udělena 13. 7. 1993 dekretem arcibiskupa olomouckého.

Oblast působení zahrnuje sedm obcí pohraničního regionu Valašska: Hovězí, Huslenky, Zděchov, Halenkov, Nový Hrozenkov, Karolinka a Velké Karlovice.

Statutárním zástupcem je ředitel charity. Závažná rozhodnutí jsou podmíněna schválením Radou charity, hospodaření kontroluje revizní komise (členové rady a revizní komise nejsou zaměstnanci organizace). Charita Česká republika, které je organizace součástí, se řadí k mezinárodní Caritas International.

Charita jako instituce

Charita jako církevní instituce je nedílnou součástí katolické církve a byla zřízena ke službě všem potřebným bez rozdílu. Tato služba je založena na hodnotách, kultuře a tradici křesťanství, na respektování rovnosti a důstojnosti všech lidí, na ochraně a rozvíjení přirozených práv každého člověka. (Výňatek ze stanov ACHO)

zamestnanci

Sociální autobus