TKS 2018         647 051,- Kč         DĚKUJEME!!!

Tříkráloví koledníci přijmou biskupské požehnání v katedrále sv. Václava

Olomouc – Už za dva týdny je budeme potkávat v ulicích našich vesnic a měst. Před tím však, než se vydají šířit poselství o narození Spasitele a koledovat ve prospěch potřebných, obdrží tříkráloví koledníci Arcidiecéze olomoucké biskupské požehnání. Slavnostní mše svatá se uskuteční v katedrále sv. Václava v sobotu 30. prosince v 10:00 hodin. Charita Olomouc přichystala pro tříkrálové dobrovolníky z blízka i z daleka bohatý doprovodný kulturní program.

Vánoční balíčky zamíří na Ukrajinu k 341 chudým dětem. Nejmladšímu je 1 rok

Balíčky dělají každý rok radost dětem z Lopatyna

Olomouc – I letos udělají čeští dárci radost chudým dětem na Ukrajině. Jejich Vánoční balíčky převeze Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) na Ukrajinu v úterý 12. prosince. Dárcům se podařilo nastřádat balíčky pro 341 dětí, což je o 37 více než loni. Nakládání balíčků začne v pondělí 11. prosince v 8.15 hodin přímo v sídle Charity na adrese Křížkovského 6.

Obrazy ze života aneb Josef Vrážel a Charita Nový Hrozenkov ve Zlíně?

Krásných a dobrých věcí není nikdy dosti. To platí i o fotografiích Josefa Vrážela. A proto od 27. 11. do 5.1. 2018 si nenechte ujít REPETE VÝSTAVY, která měla svou premiéru u nás na "Domečku" v březnu letošího roku. Tentokrát ji najdete V BUDOVĚ ČESKÉ SPOŘITELNY VE ZLÍNĚ - UL. ZARÁMI 4463

Hlasí se sociální autobus a tipy na výlet v listopadu

Pojeďte s námi na výlet sociálním autobusem. Máme pro vás nové tipy na výlety za zábavou, kulturou či věděním v měsíci listopadu. Více info naleznete na Sociální autobus v záložce Kam vyrazit. Náš autobus je nízkopodlažní, bezbariérový, uzpůsobený pro převoz až šesti vozíčkářů, nebo max. 16 cestujících.

Hlasí se sociální autobus a tipy na výlet v říjnu

Pojeďte s námi na výlet sociálním autobusem. Máme pro vás nové tipy na výlety za zábavou, kulturou či věděním v měsíci říjnu. Více info naleznete na Sociální autobus v záložce Kam vyrazit. Náš autobus je nízkopodlažní, bezbariérový, uzpůsobený pro převoz až šesti vozíčkářů, nebo max. 16 cestujících.

27. záři Vás zveme mezi nás

Charita Nový Hrozenkov zve všechny příznivce a nejen je na  DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ , který se uskuteční 27. září 2017 na všech pobočkách Charity - tedy v Karolince, Novém Hrozenkově i Halenkově.

Přijďte se podívat, ale třeba taky poradit. Zjistíte, jak velký akční rádius naše služby mají -  s čím vším vám můžeme býti nápomocni.

Jedinečná možnost, kterou by bylo škoda nevyužít!!!

Vyhlašujeme výběrové řízení

Naše organizace vyhlašuje výběrové řízení na pozici vedoucí Charitní pečovatelské služby. Přihlášky v elektronické podobě lze zasílat do 14.8. 2017 na email: reditel@nhrozenkov.charita.cz.

Kontejner pro Haiti

Pomozme Arcidiecézní charitě Olomouc naplnit 14 tunový kontejner pro Haiti - jednu z nejchudších zemí světa. Potřebuje se: vybavení pro šicí dílnu, školní pomůcky, židle a lavice, sportovní potřeby, zdravotnické potřeby, letní oblečení a obuv, hygienické potřeby, nářadí, moskytiéry.
Věci uložené v krabicích, šicí stroje bez obalu (pouze mechanické) můžete přinášet do našeho Víceúčelového charitního domu na Halenkově celé prázdniny - každé úterý a čtvrtek od 8 do 11 hodin a v pondělí a ve středu od 13 do 16 hodin.
Více se o projektu dozvíte na: www.haiti.cz

Vyhrál Hroch a odměny jsou na cestě

I na těchto našich webových stránkách jste možná před časem zaznamenali informaci o soutěži, ve které jsme hledali jméno pro náš sociální autobus. Návrhů i s obrázky autobusu se sešlo úctyhodných 220 a připutovaly k nám z blízka i daleka. A jakéže jméno jsme nakonec pro náš autobus vybrali?

HROCH - což je zkratka pro hrozenkovskou charitu. Tento návrh nám zaslalo rodinné centrum Kaštánek z Valašských Klobouk.

Neobyčejná kuchařka

Různé pokrmy, které však mají jedno společné – recepty na ně, stejně jako na spoustu dalších dobrot „vyzvěděly“ děti halenkovské základní školy u svých babiček a dědečků a naleznete je v kuchařce s názvem Vaříme s babičkou aneb Kuchařka (nejen) valašských receptů sesbíraných dětmi z Halenkova a okolí.

Kuchařka je k dostání v sídlech Charity v Halenkově, Novém Hrozenkově i Karolince, brzy také např. v IC ve Velkých Karlovicích a dalších. Její koupí pomůžete zakoupit speciální zvedací zařízení, které zpřijemní a usnadní život obyvatelům Domu pokojného staří v Novém Hrozenkově.