Rozváželi jsme kytičky maminkám

Nový Hrozenkov: Byla to malá pozornost na oslavu jejich krásného a zaslouženého svátku. Květiny darovaly květinářství na Hornovsacku a ve Vsetíně.

Jiří Helán roztančil publikum a předal květiny k svátku matek

Nový Hrozenkov: Druhou neděli v květnu (tj. 12. května 2019) se v Lidovém domě v Novém Hrozenkově konal koncert ke Dni matek. Vystoupil na něm zpěvák Moravanky Jiří Helán s kapelou.

Nabídka charitních výletů na květen je pestrá

Můžete se s námi vydat na výstavu květin do Kroměříže, na otevírání pramenů v Luhačovicích či si prohlédnout zámecký park v Buchlovicích.

Více informací k jednotlivým výletům najdete v přiloženém souboru.

Druhou květnovou neděli zazpívá maminkám Jiří Helán

Nový Hrozenkov: Pojďte společně s Charitou Nový Hrozenkov tento výjimečný den oslavit. Z Jižní Moravy do Nového Hrozenkova přijede nezapomenutelný Jiří Helán. Zpěvák a skladatel, který s Moravankou objel svět, vyprodal Lucernu a zazpíval si s Karlem Gottem.

Charitní dubnové výlety na oblíbená místa

Zpříjemněte si den a vydejte se s námi na některý z výletů. Vyjet s námi mohou i lidé hůře se pohybující či na vozíčku. Na výletní místa jezdíme bezbariérovým autobusem, k dispozici je zkušený doprovod.

Program stacionáře Slunečnice na duben a květen je pestrý

Klienty čekají výlety po okolí, na Svatý Hostýnek, velikonoční tvoření, ale třeba také pečení valašských frgálů.

Pouť na svatý Hostýn

POUŤ NA SVATÝ HOSTÝN | 16. KVĚTNA 2019

Cena zájezdu je 320,- Kč (v ceně je i oběd)

Přihlásit se můžete telefonicky na čísle 571 410 087 nebo ve Víceúčelovém charitním domě v Halenkově, telefonní číslo 605 779 129.

Vyšly nové Charitní listy

Přečtěte si dubnové Charitní listy.

Charita Nový Hrozenkov představila veletrh neziskových organizací

V pondělí 8. dubna 2019 se v Novém Hrozenkově konal veletrh neziskových organizací. Nejen dospělým, ale také školákům, se na něm prezentovalo dvanáct subjektů ze sociální oblasti, jež v regionu Hornovsacka poskytují služby seniorům či lidem s hendikepem. Jednalo se o první podobnou akci v historii hrozenkovské charity.

Charita Nový Hrozenkov podporuje a přidává se ke stávkové pohotovosti sester v domácí péči

Bojujeme za lepší podmínky při péči o nemocné. A za to, aby domácí péče nezanikla. Stávkovou pohotovost symbolizuje červená mašle uvázaná na levé části hrudi. Více informací najdete v přiloženém článku.

Veletrh neziskových organizací aneb kde najdete pomoc

Nový Hrozenkov: Charita Nový Hrozenkov spolupořádá dne 8. dubna 2019 veletrh neziskových organizací. Jedná se o interaktivní prezentaci subjektů, které v regionu Hornovsacka poskytují seniorům a lidem s hendikepem své služby. Akce nese název „Veletrh neziskových organizací aneb kde najdete pomoc“.

Babičko, dědečku přijďte na kus řeči či kafíčko

Nový Hrozenkov: V pondělí 25. března 2019 se v prostorách Víceúčelového charitního domu uskuteční setkání se seniory. Začátek je naplánovaný na patnáctou hodinu.

Březnové charitní listy jsou tu

...přinášíme Vám nové číslo charitních listů

Masopustní průvod zavítal do stacionáře i Domečku

Nový Hrozenkov, Halenkov: Téměř dvě desítky fašankových masek zavítaly na masopustní úterý (tj. 5. března 2019) mezi klienty hrozenkovského denního stacionáře Slunečnice a halenkovského Domečku. V průvodu nechyběl medvěd, ženich s nevěstou či kapela. Pochovala se basa.

Pečovatelky a sestřičky z hrozenkovské charity dostaly dárek

Nový Hrozenkov: Společnost Tescoma jim darovala praktické nerezové termosky. V zimě si tak sebou do služby mohou vzít horký čaj, který jim při práci v terénu nevychladne, v létě zase něco studeného na osvěžení.

Přijďte si poslechnout Zbigniewa Czendlika a jeho talk show POSTEL HOSPODA KOSTEL

Nový Hrozenkov: Druhé dubnové pondělí (tj. 8. dubna 2019) do Nového Hrozenkova přijede římskokatolický kněz, bavič, vypravěč a autor stejnojmenné knihy Zbigniew Czendlik. Přiveze sebou show plnou vyprávění z jeho života osobního i jiného….

V denním stacionáři Slunečnice budeme slavit Masopust i vyrábět jarní dekorace

Program na měsíc březen je opravdu bohatý. Naši klienti s námi mohou prožít fašankové veselí, zúčastnit se tvořivých dílniček, udělat si procházku do Kýchové nebo zažít voňavé povídání o bylinkách.

Postní almužna: má smysl být dobrý, snažit se, pomáhat…

Arcidiecéze olomoucká – Rodiny, kterým hrozilo, že jim vypnou elektřinu či plyn. Maminky samoživitelky, které neměly peníze na školní pomůcky nebo obědy pro své děti. Lidé bez domova. A také cizinci, kteří narazili na podvodníka a přišli tak o peníze, střechu nad hlavou i jídlo. Například takovým lidem loni pomáhaly Charity v Arcidiecézi olomoucké (Olomoucký, Zlínský a část Pardubického a Jihomoravského kraje) za příspěvky z Postní almužny. Lidé dobré vůle do postních krabiček přispěli více než 2 300 000 korunami. Mnozí z nich si budou odříkat za potřebné i letos. V těchto dnech již míří do kostelů v Arcidiecézi olomoucké přes 24 500 postniček. Lidé si je vyzvednou o Popeleční středě (6. března) nebo první Postní neděli (10. března)...

První únorový výlet nabídl speciality z medu, ale také duchovní zamyšlení

Navštívili jsme známou výrobnu medovníků a baziliku minor ve Frýdku-Místku. V dalším z výletů zavítáme do Vizovic.

Ježíškovo vnouče v hrozenkovské charitě

Nový Hrozenkov: Díky projektu Českého rozhlasu se našemu klientovi, osmapadesátiletému Jiřímu Střeleckému, podařilo splnit jeho dávný sen. Jako bývalý řidič autobusu si vždy přál navštívit Technické muzeum Tatry v Kopřivnici.

Benefiční ples Austinu pro Charitu Nový Hrozenkov

Charita Nový Hrozenkov obdržela štědrý dar od firmy Austin Detonator s.r.o.

PŘIJMĚTE POZVÁNÍ NA VÝLET

14. ÚNORA 2019 - MEDOVÝ FRÝDEK-MÍSTEK

První Charitní listy letošního roku jsou tu!

Podívejte se co nového u nás na Charitě.

Tříkrálová sbírka 2019 je u konce. Děkujeme!

Ve dnech 11. - 13. 1. 2019 proběhla v našich obcích Tříkrálová sbírka. V tyto dny opět vyšly do ulic skupinky králů, aby přinesly radostnou zvěst o narození Ježíše Krista. Tato tradice se již léta pojí s charitativní sbírkou na pomoc potřebným.

Zajímavosti z tříkrálovky

„Já mám velkou radost jak z výsledku (sbírky), tak z každých otevřených dveří. Ať už z úsměvu malého človíčka, zastřených očí zpívajícího dědečka či babičky nebo objímajícího se páru, který nadšeně poslouchá malé koledníčky. Má to smysl a ve finále každá koruna pomáhá!“

Výsledek letošní tříkrálové sbírky

Podívejte se jak dopadla tříkrálová sbírka u nás :-)

Na stacionáři zahrála cimbálovka

Zpěv a hudba se v úterý ozývaly z Víceúčelového charitního domu na Halenkově.

Děti hrály divadlo

Děkujeme dětem z Karolinky, které nám ve stacionáři zahrály své divadlo o zvířátkách v Betlémě. Bylo to milé zpříjemnění dne. Obdivovali jsme jak nacvičené herecké výkony, tak nápadité masky.

Od konce října loňského roku nás zahřívá tepelné čerpadlo

Dobrá věc se podařila a náš Víceúčelový Charitní dům je od začátku listopadu vytápěn tepelným čerpadlem. Do té doby byl dům vytápěn elektřinou, což bylo velmi nákladné. Podle odhadů tepelného auditu bychom měli ušetřit až polovinu ročních nákladů na elektřinu. Ušetřené finance budeme moci věnovat do našich služeb a pomoci potřebným.

Pořízení tepelného čerpadla, jehož celkové náklady se vyšplhaly na 1 000 000 Kč, bylo možné pouze díky finanční podpoře našich dárců.

Tříkrálová sbírka začíná!

Tříkrálová sbírka bude probíhat ve dnech 11. - 13. ledna 2019.

Zajímavý tip na vánoční dárek - věnujte poukaz na zájezd

Také každý rok přemýšlíte, čím obdarovat pod stromeček babičku, dědu a další z rodiny?

NEPŘEHLÉDNĚTE - Vivat Tango!!!

Z důvodu nemoci Jaroslava Svěceného, dochází ke změně v programu adventního charitního koncertu. Nikoliv však k "horšímu". Jsme velice rádi, že se nám podařilo pozvat další hvězdu evropského formátu. Posuďte sami - VIZ. VIDEO

Srdečně zveme na adventní kontert

Koncert se koná 2. prosince 2018 v 15:00 v Kostele Sv.Jana Křtitele v Novém Hrozenkově. Vystoupí Jaroslav Svěcený (housle) a Ladislav Horák (akordeon). Cena vstupenky je 290 Kč.

Dušičkové zamyšlení

Milí přátelé,

v úvodu musím předeslat, že je spousta krásných témat, o kterých by se dalo psát, ale smrt k nim zrovna nepatří. Je to téma, o kterém se běžně nemluví, ale k „dušičkovému času“ patří.

Nabídka zájezdů na listopad a prosinec

Charita Nový Hrozenov pořádá zájezdy pro seniory. Vyberte si z pestré nabídky výletů a prožijte s námi podzim plný barev.

"Domečkový" výlet na Kohútku

V úterý 16. října byl podzimní den jako z knížky Josefa Lady. Sluníčko vykukující zpoza kopců barvilo stromy krásně zlatavou barvou, pomalu rozpouštělo ranní mlhu a rtuť teploměru za oknem posouvalo na příjemnou teplotu.

Tradiční setkání seniorů

Ve středu 10. října proběhlo již tradiční setkání seniorů, které pořádá Charitní pečovatelská služba. Protože se kostel v Halenkově rekonstruoval, konala se mše sv. ve Víceúčelovém charitním domě na Halenkově.

Podzimní zájezd

Hlavním bodem programu naší tradiční podzimní poutě do Olomouce byla mše svatá v katedrále  Svatého Václava.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

NOVÁ PORADNA SVATÉ RITY ANEB VELKÉ PŘÁNÍ SE STALO SKUTEČNOSTÍ

Jsme nesmírně rádi, že se s vámi můžeme podělit o velkou novinu. Charita Nový Hrozenkov od 1. 10. 2018 otevírá novou službu  - Poradna sv. Rity – odborné poradenství.

Soutěž o nejlepší štrúdl

…má své vítěze. Letošní „cukrářské“ klání, které je již několik let součástí Dne otevřených dveří v naší Charitě, mělo skutečně velkou odezvu. Do soutěže bylo přihlášeno 24 vzorků jablečných štrúdlů.

Tradiční podzimní pouť

Charita Nový Hrozenkov Vás srdečně zve na tradiční podzimní pouť, která se uskuteční ve středu 26. září 2018. Naším cílem bude tentokrát město Olomouc.

Sběr šatstva

Charita Nový Hrozenkov organizuje SBĚR ŠATSTVA

Kde: Víceúčelový charitní dům v Halenkově

Kdy: 29.10. – 1.11.2018  od 7:00 – 15:30

POZOR ZMĚNA!!!!!

Charita Nový Hrozenkov oznamuje změnu místa Půjčovny zdravotnických a kompenzačních pomůcek.

Od 1. 9. 2018 je sklad půjčovny přemístěn do budovy Hasičského domu v Halenkově č. p. 343.

Na vědomost se dává – velké přání se skutečností stává

Jsme nesmírně rádi, že se s Vámi můžeme podělit o velkou novinu. Charita Nový Hrozenkov od 1. 10. 2018 otevírá novou službu  - Poradna Sv. Rity – odborné poradenství.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

Foto: Jakub Žák

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

VALACHY MAN I S NAŠÍ CHARITOU

Horko jako v peklíčku, ale Jana Horelicova zvládla svou premiéru na Valachy man skvěle. A navíc se díky její výzvě vybralo témeř 7 000 Kč na tepelné čerpadlo. JANI JEŠTĚ JEDNOU DÍKY. VELKÉ DÍKY PATŘÍ TAKÉ VŠEM, KTEŘÍ PŘISPĚLI.

38207461_10212688394312251_4476225713438982144_n38468061_10212688393232224_1335291566956216320_n38457889_10212688394112246_1698085594728497152_n

Děkujeme městu Vsetín

Město Vsetín podpořilo celkovou částkou 16 100 Kč naše pobytové služby.

Děkujeme !!!

Svatý Hostýn nás přivítal mlhou a povzbuzením

hosstýn 2hostýn 4

Na výlet na Svatý Hostýn jsme měli jet původně jen minibusem, ale pro velký zájem bylo nutné využít i velké sociální auto. Báli jsme se sice, že se kvůli předpovídanému dešti budou chtít účastníci na poslení chvíli odhlásit, ale nestalo se tak.

Ve středu 18. července po sedmé hodině ranní jsme tedy vyrazili. Cestou jsme se modlili růženec i zpívali mariánské písně. Kupodivu se počasí na chvíli umoudřilo, a tak jsme do baziliky vstupovali bez deště. Mše svaté jsme se zúčastnili společně s poutníky z Kunovic. Po bohoslužbě začalo venku opět pršet, a tak se někteří rychle odebrali zpět do autobusu, jiní si v poutním domě zasedli k horké kávě. A po poledni jsme byli opět, všichni spokojení,  v našem stacionáři na Halenkově.