Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Babičko, dědečku přijďte na kus řeči či kafíčko

Nový Hrozenkov: V pondělí 25. března 2019 se v prostorách Víceúčelového charitního domu uskuteční setkání se seniory. Začátek je naplánovaný na patnáctou hodinu.

Březnové charitní listy jsou tu

...přinášíme Vám nové číslo charitních listů

Masopustní průvod zavítal do stacionáře i Domečku

Nový Hrozenkov, Halenkov: Téměř dvě desítky fašankových masek zavítaly na masopustní úterý (tj. 5. března 2019) mezi klienty hrozenkovského denního stacionáře Slunečnice a halenkovského Domečku. V průvodu nechyběl medvěd, ženich s nevěstou či kapela. Pochovala se basa.

Pečovatelky a sestřičky z hrozenkovské charity dostaly dárek

Nový Hrozenkov: Společnost Tescoma jim darovala praktické nerezové termosky. V zimě si tak sebou do služby mohou vzít horký čaj, který jim při práci v terénu nevychladne, v létě zase něco studeného na osvěžení.

Přijďte si poslechnout Zbigniewa Czendlika a jeho talk show POSTEL HOSPODA KOSTEL

Nový Hrozenkov: Druhé dubnové pondělí (tj. 8. dubna 2019) do Nového Hrozenkova přijede římskokatolický kněz, bavič, vypravěč a autor stejnojmenné knihy Zbigniew Czendlik. Přiveze sebou show plnou vyprávění z jeho života osobního i jiného….

V denním stacionáři Slunečnice budeme slavit Masopust i vyrábět jarní dekorace

Program na měsíc březen je opravdu bohatý. Naši klienti s námi mohou prožít fašankové veselí, zúčastnit se tvořivých dílniček, udělat si procházku do Kýchové nebo zažít voňavé povídání o bylinkách.

Postní almužna: má smysl být dobrý, snažit se, pomáhat…

Arcidiecéze olomoucká – Rodiny, kterým hrozilo, že jim vypnou elektřinu či plyn. Maminky samoživitelky, které neměly peníze na školní pomůcky nebo obědy pro své děti. Lidé bez domova. A také cizinci, kteří narazili na podvodníka a přišli tak o peníze, střechu nad hlavou i jídlo. Například takovým lidem loni pomáhaly Charity v Arcidiecézi olomoucké (Olomoucký, Zlínský a část Pardubického a Jihomoravského kraje) za příspěvky z Postní almužny. Lidé dobré vůle do postních krabiček přispěli více než 2 300 000 korunami. Mnozí z nich si budou odříkat za potřebné i letos. V těchto dnech již míří do kostelů v Arcidiecézi olomoucké přes 24 500 postniček. Lidé si je vyzvednou o Popeleční středě (6. března) nebo první Postní neděli (10. března)...

První únorový výlet nabídl speciality z medu, ale také duchovní zamyšlení

Navštívili jsme známou výrobnu medovníků a baziliku minor ve Frýdku-Místku. V dalším z výletů zavítáme do Vizovic.

Ježíškovo vnouče v hrozenkovské charitě

Nový Hrozenkov: Díky projektu Českého rozhlasu se našemu klientovi, osmapadesátiletému Jiřímu Střeleckému, podařilo splnit jeho dávný sen. Jako bývalý řidič autobusu si vždy přál navštívit Technické muzeum Tatry v Kopřivnici.

Benefiční ples Austinu pro Charitu Nový Hrozenkov

Charita Nový Hrozenkov obdržela štědrý dar od firmy Austin Detonator s.r.o.