Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Na sklonku června jsme načerpali sílu na mši svaté v Lušové

Poslední červnová středa patřila již trochu tradičně bohoslužbě u kapličky v Lušové. Zavítali na ni nejen klienti hrozenkovské Charity, ale také veřejnost.

V druhém prázdninovém výletě zamíříme do Kovozoo a na Velehrad

Tentokrát bychom chtěli, aby si charitní výletování užily děti společně s babičkou či dědou. Kromě zážitků ze zajímavých míst, budou mít příležitost jet našim unikátním barevným nízkopodlažním autobusem. Vyrážíme už příští středu (tj. 24. července 2019).

Bylo nám dobře aneb pár slov o příjemném setkání

Na sklonku měsíce června se uskutečnilo již tradiční setkání seniorů, které pro své klienty uspořádala Charita Nový Hrozenkov. Přijít mohl kdokoliv, kdo je věkem starší, ale i mlád. Místem sejití, dobré nálady, milého slova, usměvavých tváří, vzpomínek či historek byl zděchovský kostelík a fara.

Petice za záchranu domácí zdravotní péče

Po nikam nevedoucích jednáních a téměř roční stávkové pohotovosti našich zdravotních sester jsme se rozhodli konat a předkládáme občanům petici za záchranu domácí zdravotní péče. Chceme, aby nemocní a umírající mohli zůstat v pohodlí i se svými rodinami. Aby dál využívali domácí péči placenou ze zdravotního pojištění. Nepřipusťme, aby naši blízcí strávili zbytek života za plentou v přeplněných nemocnicích.

Připojit se můžete i vy a na každém hlasu záleží. Více na  www.charita.cz/domajedoma

Letní výzva: Yes pro Charitu

Videoklip k letní výzvě Yes pro CharituVideoklip k výzvě Yes pro Charitu

Léto je jako stvořené k hrám a radosti. Zapojte se proto do naší letní zábavné, provoněné a smysluplné výzvy!

Zpříjemněte si letní dny charitními výlety

Vydat se s námi můžete na Velehrad, do Kovozoo či na Svatý Hostýn.

Program Denního stacionáře Slunečnice na měsíc červenec

V pondělí začíná červenec. Přinášíme Vám program aktivit, které budou probíhat v uvedeném měsíci v denním stacionáři.

Společný piknik školáků a klientů Charity

Smyslem bylo posílení mezigeneračních vztahů a seznámení s činností některých služeb Charity.

Jsme s lidmi aneb Poradny v první linii v boji s chudobou

Paní Janu bije manžel. Pan Josef ztratil přehled, co komu dluží. Paní Eva neví, jak zaplatí nájem s miminkem, které se jí brzy narodí. Všichni sklouzli do situace, na niž sami nestačí a kterou bez pomoci nedokážou vyřešit. Právě pro lidi v podobné situaci existuje v České republice 69 poraden, které provozuje Charita Česká republika. Loni jsme jejich prostřednictvím bezplatně pomohli téměř 35 000 lidí, každý z nich přitom v průběhu roku navštívil poradnu průměrně čtyřikrát.