Červnové charitní "tripy"

Květná zahrada Kroměříž

Vyjedeme do valašskomeziříčského muzea gobelínů a Květné zahrady v Kroměříži.

Nejen prázdniny jsou symbolem výletů či nejrůznějších pobytů u nás či v zahraničí. Něco příjemného podniknout se dá po celý rok. Měsíc červen k tomu přímo vybízí a navíc tak trochu více už "žijeme" létem.

Sociální doprava Charity Nový Hrozenkov si na aktuální měsíc nachystala tři výlety. Zavezou Vás za poznáním, zážitkem a krásou naší vlasti. "Jako první se rozjedeme dvanáctého června do Živého muzea gobelínů ve Valašském Meziříčí. Prohlédneme si zdejší provoz, uvidíme vznikat gobelín či vázat kobercové uzly. Spoustu věcí si budeme moci osahat a přímo vyzkoušet. Uvidíme také v chodu historické stroje, které už dneska jsou technickými památkami. Kdo bude chtít, může zavítat do stylové kavárny," říká vedoucí sociální dopravy Jana Němečková.

Dalším výletním dnem bude úterý pětadvacátého června. "Rozjedeme se na jedno z nejkrásnějších míst v České republice, a to do Kroměříže, kde navštívíme Květnou zahradu. Podle zájmu můžeme ještě shlédnout  Arcibiskupský zámek s Podzámeckou zahradou," přibližuje Jana Němečková. Kroměřížská Květná zahrada, známá též pod názvem Libosad, patří mezi nejvýznamnější zahradní díla v celostvětovém měřítku a právem je zapsaná na Seznam památek UNESCO.

Na oba výlety si můžete rezervovat místo na telefonním čísle +420 734 875 592. Nástupní místa jsou od Vsetína až po Velké Karlovice a dále po trase výletního autobusu. Třetím místem výletu byla Turzovka, kterou jsme navštívili první červnový týden.