Charitní dubnové výlety na oblíbená místa

Zpříjemněte si den a vydejte se s námi na některý z výletů. Vyjet s námi mohou i lidé hůře se pohybující či na vozíčku. Na výletní místa jezdíme bezbariérovým autobusem, k dispozici je zkušený doprovod.

Velikonoce na Valašsku, Valašské muzeum v přírodě Rožnov pod Radhoštěm, termín: 15. dubna 2019

Při procházce Valašskou dědinou si připomenete velikonoční zvyky a tradice. Průvodci nám budou tetičky a strýčkové, kteří povypráví o významu svátků jara, naučí nás plést tatary či malovat kraslice. Krom toho, že okusíme tradiční velikonoční pokrmy, se dozvíme, co jsou rapače, jak připravit pučálku nebo k čemu sloužily muší ráje. Náš předvelikonoční výlet zakončíme ve výrobně svíček Unipar, kde si projdeme provoz a zkusíme si vyrobit vlastní svíčku.

Cena: 500 korun

Betlém a kostel Svatého Václava v Horní Lidči, termín: 23. dubna 2019

Společně navštívíme unikátní česko-slovenský mechanický betlém v Horní Lidči. Shlédneme filmový snímek, který nás seznámí se životem za starých časů, s tím, jak se kdysi žilo. V expozici betlému jsou k vidění nejnavštěvovanější poutní a turistická místa ve Zlínském a Trenčínském kraji. Nezapomenutelnou atmosféru betlémské scény dokresluje téměř dvě stě třicet figur, z nichž přibližně osmdesát je pohyblivých. Dominantou betlému jsou postavy Svaté rodiny z dílny valašskoklobouckého řezbáře Zdenka Matyáše.

Poté navštívíme a prohlédneme si interiéry zdejšího kostelíku svatého Václava. Výlet můžeme zakončit při kávě a moučníku.

Cena: 350 korun

Výlety si můžete objednat u vedoucí sociální dopravy na telefonním čísle 734 875 592.