"Domečkový" výlet na Kohútku

V úterý 16. října byl podzimní den jako z knížky Josefa Lady. Sluníčko vykukující zpoza kopců barvilo stromy krásně zlatavou barvou, pomalu rozpouštělo ranní mlhu a rtuť teploměru za oknem posouvalo na příjemnou teplotu.

Právě v tento krásný den dorazil v domluvenou dobu před Domeček charitní autobus. Babičky a dědečkové, teple oblečení a zachumlaní do dek, trpělivě čekali, až je pan řidič a pan údržbář dobře „usadí“ v autobuse, a pak hurá do těch našich krásných valašských kopců. Cílem byla Kohútka.

Už v autobuse vládla dobrá nálada, pan řidič nám zatopil a ještě k tomu pustil cimbálovku, takže nám nic nechybělo, mohli jsme se kochat výhledem i si u toho zazpívat. „Nahoře“ jsme se prošli a podívali se na všechny světové strany - tady se nám zdál ten podzim ještě krásnější. Každý si zavzpomínal na své rodné údolí, na to, které kopce zná a které navštívil jako turista.

Když už jsme se po nějaké době všech výhledů nabažili, tak jsme, jako správní turisté, zakončili naši výpravu v hospůdce u skleničky nebo hrnečku něčeho dobrého.