HALENKOV OPĚT FRZEGŮLOVAL

foto od fotografa

Poslední dubnovou neděli se v Halenkově nejen stavěla Májka, o což se s bravurou postaral sbor místních dobrovolných hasičů, ale konal se především 2. ročník Frzegulu – valašské konzumní olympiády o nejlepší frgál - zelé - guláš. Nejedná se o klání čistě labužnické, jeho hlavní misí je spojit obyčejné lidi pro dobrou věc a pomáhat tam, kde je potřeba. A to se bezezbytku podařilo i tento rok. Po frgálech i guláši se jen zaprášilo a ani soutěžní zelí nepřišlo nazmar. Otec celé akce Miro Moravčík z něj ukuchtil výtečný segedínský guláš.

Celkový výtěžek z prodeje pochutin činil 12 465 Kč. Třešničkou na dortu byla dražba frgálu od paní Koňaříkové, jehož cena se vyšplhala na úžasných 2 100 Kč. Finanční částku si hned na místě převzala maminka Jiříka Juřici, kterému byl letošní ročník věnován. Jak se maminka Jiříka Juřici svěřila, výtěžek použije na speciální druh rehabilitace Bobath, který chlapci pomáhá k uvolnění křečí.

Za Charitu Nový Hrozenkov jsme velmi rádi, že se takové věci v našem regionu dějí a že se na nich můžeme podílet. Naším posláním i profesí je pomáhat, ale když se spojí za společným cílem občané jedné obce, je to úžasný zážitek. Děkujeme všem soutěžícím, protože bez nich by to nešlo. Děkujeme obci Halenkov, která akci podporuje a zvláště Mirovi Moravčíkovi, který za vším stál od začátku do konce.