HORSKÁ DUŠEVNÍ OBNOVA

10

V charitní emailové poště se před několika dny objevilo toto sdělení naší pastorační asistentky Marušky Fedorové: Milí kolegové a spolupoutníci, posílám těm, co se úterního výšlapu zúčastnili i těm, kteří se zúčastnit nemohli pár fotek z Tlsté a Ostré... Někteří kolegové si sice dneska zpívali - Něchodím, stále něchodím.., ale NIKDO nelitoval, že se zúčastnil, protože nás čekaly úžasné scenérie, tajemná jeskyně, krásné, dech beroucí výhledy, nádherná květena, všudypřítomní motýli a skvělý duchovní doprovod!!

Řeč je o výšlapu, který zorganizovala pastorační asistentka pod taktovkou P. Dušana Šimaly a P. Petra Dujky pro pracovníky Charity. Neb i oni potřebují „dobíjet baterky“, vždyť syndrom vyhoření v tak náročné profesi, je stále na blízku. Kde jsme byli? Vycházeli jsme z obce Blatnica (500m), což je obec na Slovensku v okrese Martin a zdolali jsme jedny z nejkrásnějších vápencových vrcholů Velké Fatry: Tlstú (1 373m) a Ostrú (1 247m).

„Opravdu jsem si mohla vyčistit hlavu a vypnout. Původně byl program delší ještě o lodě, ale přidali jsme si další vrchol, tak na vodu nedošlo. Otec říkal, že příště bude rychlejší tempo, že si nás vyškolí,“ směje se Katka, jedna z účastnic výšlapu.

86