Na vědomost se dává – velké přání se skutečností stává

Jsme nesmírně rádi, že se s Vámi můžeme podělit o velkou novinu. Charita Nový Hrozenkov od 1. 10. 2018 otevírá novou službu  - Poradna Sv. Rity – odborné poradenství.

Již několik let jsme zaznamenávali velkou poptávku po službě odborného poradenství a mapovali jsme, jaké problémy Vás trápí, s čím potřebujete poradit, jak nejlépe Vám můžeme ve vašich situacích pomoci. Díky těmto informacím jsme se mohli co nejlépe připravit a tuto poradnu otevřít. Možná tušíme vaši otázku, proč právě Sv. Rita v názvu naší poradny? Není povolanější světice a byla vždy velkou pomocnicí v bezvýchodných situacích a obtížných zkouškách. Poradna tak nabízí pomoc lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci, kterou nemohou vyřešit vlastními silami. Cílem služby je poskytnout odborné informace, konzultace, psychosociální podporu a doprovázení v situacích jako jsou osamělost, zlomové a náročné situace související se zdravotním postižením nebo vyšším věkem, rozhodování se pro péči o blízké, v době poskytování péče v domácím prostředí, doprovázení při vážném a život limitujícím onemocnění, podpora v procesu truchlení.

Poradna Sv. Rity se zabývá nejčastěji problematikou:

Sociální podpory a sociální péče, Sociálního zabezpečení, Neformálního pečování a sdílené péče, Doprovázení a poradenství pro pozůstalé, Lidských práv, Pracovně právních vztahů, Bydlení, vzdělávání, Domácího hospodařením a nakládáním s finančními prostředky, Občansko právních vztahů

Poradna Sv. Rity nejčastěji nabízí:

• Informace a zprostředkování sociálních služeb v okolí klienta, tak aby bylo možné řešit jeho situaci
  • Nápomoc při sepisování dokumentů (formuláře, žádosti, odvolání aj.)
  • Provázení a pomoc při řešení náročných mezilidských vztahů, problémů a mimořádných životních situacích

Kdo Vám pomůže:

• Lenka Vráželová – vedoucí Porady Sv Rity, kromě odborných informací a konzultací je tu pro Vás jako Certifikovaný poradce pro pozůstalé, pracuje s rodinou v průběhu doprovázení při vážném onemocnění
  • Eva Slováčková – naše zkušená sociální pracovnice Vám rád pomůže v orientaci při výběru péče, řešení situace rodiny, nebudete sami na formuláře a žádosti. Díky Krizovému výcviku bude Vaší oporou v těch nejnáročnějších situacích.

Jak a kdy je služba poskytována:

Služba může být poskytnuta po telefonu, emailem, nebo osobní návštěvou v poradně.

Časový rozsah služby:

• Ambulantní forma:

Po: 8.00 – 13.00 hodin

St: 13.00 – 17.00 hodin

• Terénní forma:

Čt: 10.00 – 12.00 hodin

Kde nás najdete: Vsetínská 71, 756 05 Karolinka (budova zdravotního střediska, přízemí).

Jsme rádi, že tu můžeme být pro Vás.

Poradna Sv. Rity.