NOVÁ PORADNA SVATÉ RITY ANEB VELKÉ PŘÁNÍ SE STALO SKUTEČNOSTÍ

Jsme nesmírně rádi, že se s vámi můžeme podělit o velkou novinu. Charita Nový Hrozenkov od 1. 10. 2018 otevírá novou službu  - Poradna sv. Rity – odborné poradenství.

Již několik let jsme zaznamenávali velkou poptávku po službě odborného poradenství a mapovali jsme, jaké problémy vás trápí, s čím potřebujete poradit, jak nejlépe vám můžeme ve vašich situacích pomoci. Díky těmto informacím jsme se mohli co nejlépe připravit a tuto poradnu otevřít.

Možná tušíme vaši otázku, proč právě sv. Rita v názvu naší poradny? Není povolanější světice, sv. Rita byla vždy velkou pomocnicí v bezvýchodných situacích a obtížných zkouškách. Poradna tak nabízí pomoc lidem, kteří se ocitli v těžké životní situaci, kterou nemohou vyřešit vlastními silami. Cílem služby je poskytnout odborné informace, konzultace, psychosociální podporu a doprovázení v situacích jako jsou osamělost, zlomové a náročné situace související se zdravotním postižením nebo vyšším věkem, rozhodování se pro péči o blízké, v době poskytování péče v domácím prostředí, doprovázení při vážném a život limitujícím onemocnění, podpora v procesu truchlení.

Poradna sv. Rity se zabývá nejčastěji problematikou:

sociální podpory a sociální péče, sociálního zabezpečení, neformálního pečování a sdílené péče, doprovázení a poradenství pro pozůstalé, lidských práv, pracovně právních vztahů, bydlení, vzdělávání, domácího hospodaření a nakládání s finančními prostředky, občansko-právních vztahů.

Poradna sv. Rity mimo jiné nabízí:

• informace a zprostředkování sociálních služeb v okolí klienta tak, aby bylo možné řešit jeho situaci,
  • nápomoc při sepisování dokumentů (formuláře, žádosti, odvolání aj.),
  • provázení a pomoc při řešení náročných mezilidských vztahů, problémů a mimořádných životních situací.