PODAŘILO SE: ZVEDACÍ SYSTÉM JE NA „DOMEČKU“

Je to tak. Tajné přání se stalo skutečností. Stropní zvedací systém byl úspěšně nainstalován v Domě pokojného stáří na Čubově. Usnadní manipulaci a transport klientů do koupelny, umožní snadněji zabezpečit každodenní hygienu, ale také polohování, což má zásadní vliv při prevenci tvorby dekubitů.

"Musím říct, že se nám původně zdála cena za zvedák, který je pouze pro jeden pokoj, velmi vysoká. Mysleli jsme si, že by možná bylo lepší pořídit víc zvedáků pojízdných, které bychom využili pro více lidí," uvažuje nahlas Marie Surá, vedoucí Domu pokojného stáří na Čubově. Ale když jsme tento systém začali využívat, okamžitě jsme objevili jeho velké výhody. Velmi lehce se s ním manipuluje, pro klienta je přeprava v něm pohodlnější, nic vám nepřekáží pod nohama a hlavně, je neustále po ruce. Je to asi takový rozdíl, jako když máte robot schovaný v ´kredenci´ a nebo stále po ruce na kuchyňské lince. Vůbec bychom se nezlobili, kdyby přibyl další," směje se M. Surá.

Nic z toho by však nebylo možné bez pomoci dárců, jež na pořízení stropního zvedacího systému věnovali částku 314 305,- Kč. Jsou jimi: Diplomatic Spouses Association Prague, firma Austin prostřednictvím Města Vsetín, Innogy energie s.r.o. (zprostředkovatelem byl Život 90), Štec SVT s.r.o., Magenta s.r.o., Divoké husy (prostředníctvím Adventního koncertu J. Svěceného) a v neposlední řadě pak výtěžek z prodeje charitní kuchařky a kalendáře.

DĚKUJEME VÁM VŠEM, ŽE NÁM POMÁHÁTE POMÁHAT !!!

P1220002