Přijďte si poslechnout Zbigniewa Czendlika a jeho talk show POSTEL HOSPODA KOSTEL

Nový Hrozenkov: Druhé dubnové pondělí (tj. 8. dubna 2019) do Nového Hrozenkova přijede římskokatolický kněz, bavič, vypravěč a autor stejnojmenné knihy Zbigniew Czendlik. Přiveze sebou show plnou vyprávění z jeho života osobního i jiného….

Zbigniew Cziendlik, řečený Zibi, je katolický kněz polské národnosti a současně děkan lanškrounský. V České republice působí sedmadvacet let. Je mediálně známý díky přátelským vztahům s řadou osobností z oblasti kultury, šoubyznysu a sportu. Působí jako moderátor několika pořadů v České televizi a Českém rozhlasu. „Rád sportuje. Aktivně se podílí na charitativních a sociálních projektech různého typu za účelem podpory seniorů či dětí s hendikepem. Je také patronem psího útulku,“ říká jeho manažerka Renáta Hoffmanová. A dodává: „Obsahem talk show s názvem Postel hospoda kostel je vyprávění příběhů z jeho života podané humorem jeho vlastním. V průběhu devadesáti minut se tak dotýká například problematiky současného světa, s čímž se rád s diváky otevřeně podělí“.

Zbigniew Czendlik s knihou Postel hospoda kostel, za kterou získal ocenění čtenářů v rámci soutěže Magnesia Litera 2017

Před dvěma lety vyšla Zbigniewu Czendlikovi kniha se stejným názvem Postel hospoda kostel, za níž obdržel cenu čtenářů v rámci soutěže Magnesia litera 2017. V listopadu loňského roku se na pultech knihkupectví objevila jeho druhá knížka Uchem jehly Zbigniewa Czendlika. „Součástí programu, který Zigi do Nového Hrozenkova přiveze, bude i autogramiáda jeho první knihy,“ doplňuje Hoffmanová.

Povídání se Zbignewem Czendlikem se uskuteční v pondělí 8. dubna 2019 od sedmnácti hodin v sále hrozenkovského Lidového domu. Akci pořádá Charita Nový Hrozenkov v rámci veletrhu nestátních neziskových organizací, který začne tentýž den v deset hodin dopoledne. Lístky budou k zakoupení ve všech střediscích Charity Nový Hrozenkov, ve vsetínském turistickém informačním centru a v Informačním centru Nový Hrozenkov. Cena jedné vstupenky je sto devadesát korun. Rezervace můžete učinit už nyní na telefonním čísle +420 734 685 464.

Ludmila Brousilová, Charita Nový Hrozenkov