Zajímavosti z tříkrálovky

Zajímavosti z Tříkrálovky

„Já mám velkou radost jak z výsledku (sbírky), tak z každých otevřených dveří. Ať už z úsměvu malého človíčka, zastřených očí zpívajícího dědečka či babičky nebo objímajícího se páru, který nadšeně poslouchá malé koledníčky. Má to smysl a ve finále každá koruna pomáhá!“ To jsou slova jedné z vedoucích skupinek Tříkrálové sbírky a jsou přesně o tom, o čem tato sbírka má být. Pak můžeme být svědky toho, že lidé, kteří v době sbírky potřebují odjet z domu, ale o koledníky nechtějí přijít, si je najdou a dojedou za nimi či nechají dar u dveří. Velmi často na koledníky čekají s pohoštěním, ať už jsou to klobásky nebo chlebíčky na cestu. V horské chatě Kohútka koledníky pravidelně netrpělivě vyhlížejí nejen hosté, ale i majitelé, manželé Kocurkovi, kteří je vždy pohostí výborným obědem. Lidé na tři krále čekají, těší se, že je navštíví, společně si zazpívají. Vyhlížejí je v každém našem údolí i na samotách. Přinést radost – to bylo heslo, se kterým šli koledníci navštívit i Domov pro seniory v Karolince-Bzovém. Je potěšením sledovat nadšení dětí, které mají opravdový zájem se koledování zúčastnit. A nejen dětí, ale i dospělých, o čemž svědčí paní Marie, která „chodila Tříkrálovku“ 18 let. Letos poprvé musela ze zdravotních důvodů vynechat a nesla to s velkým smutkem.

Všem Vám děkujeme!