Pomoc lidem zasažených válkou na Ukrajině
8. března 2022 Co se děje u nás?

Pomoc lidem zasažených válkou na Ukrajině

Situace na Ukrajině nám není lhostejná a děkujeme Vám, že pomáháte s námi.

Dne 7. března odjelo velké auto plné kompenzačních pomůcek, spacáků, karimatek, dek, polohovacích postelí, vozíků a balíčků základních hygienických potřeb. Tato materiální pomoc putuje přímo do oblastí bojující Ukrajiny.

Všem, kteří cokoliv darovali potřebným, moc děkujeme.

Ukrajinsko-český glosář.pdf

Momentálně hledáme možnost ubytování. V současné době máme k dispozici pro uprchlíky ze země 30 lůžek napříč obcemi. Pokud budete mít možnost jakéhokoliv ubytování, prosím, ozvěte se nám. Uprchlíci se hlásí v Nemocnici Tomáše Bati ve 14. patře, kde bylo zřízeno centrum pro přijímání uprchlíků z Ukrajiny, kde získají povolení k pobytu a přihlášení se k VZP. Následně se registrují na ÚP, aby mohli získat příspěvek.

Budete-li chtít s čímkoliv ohledně uprchlíků poradit, či se sami setkáte s uprchlíkem, který si nebude vědět rady, prosím, obraťte se na nás.

Kontaktní formulář Ukrajina.pdf

Stále sbíráme inzerované věci, povlečení, ručníky, základní balíčky hygienických potřeb pro dospělé a děti, scházejí krémy na ruce a opruzeniny, pleny jak pro děti, tak seniory a nové zabalené papuče hotelového typu. Z potravin jsou to převážně masové, zeleninové a ovocné konzervy, paštiky, sušenky a balené pečivo (Knäckenbrot). V tyto dny směřují uprchlíci do hotelu Hubert v Luhačovicích a do ubytovacího zařízení ve Velké Bystřici. Hotel je plně vybaven, avšak ubytovací dům je zatím bez vybavení. Prosím, pokud byste měli starší postele, matrace, skříně, stoly, židle, pračky, sušičky, nádobí, varné konvice, mikrovlnné trouby apod., nahlaste nám tuto informaci na telefonní číslo 734 891 156.

P1220874
P1220887

Vaší solidarity a masivní podpory si velmi vážíme a ze srdce Vám za ni děkujeme!