V Denním stacionáři Slunečnice vaří lépe než kdejaký Šéf
5. prosince 2021 Co se děje u nás?

V Denním stacionáři Slunečnice vaří lépe než kdejaký Šéf

Stacionářem to opravdu vonělo. Domácí nakládané zelí a následně zabijačkové menu, kde hlavní úlohu hrály jitrnice, jelítka, ovar, škvarky, kysané zelí, brambory a škvarky. Takové dobroty, že se sliny sbíhali už na chodbě. Nechyběla ani dobrá nálada při zpěvu s harmonikou. 

Před zimou jsme ve stacionáři nemohli vynechat dvě oblíbené aktivity. První bylo nakládání zelí. O pár týdnů později, až bylo zelí pěkně vykvašené, jsme se pustili do té ještě oblíbenější - vaření si vlastního zabijačkového oběda. Obědy z jídelny jsme si odhlásili, protože jídla bylo požehnaně - polévka, zemáky, vlastní zelí, jitrnice, jelítka, ovar, škvarky. To za zpěvu a tónů harmoniky. Jen co jsme dodělali adventní věnce, jsme se pustili do pečení cukroví. Ač si třeba někteří uživatelé už na recepty nevzpomenou, tvarování cukroví je těší.

Denní stacionář Slunečnice nabízí setkávání seniorů i osob s duševním, mentálním nebo tělesným postižením v podnětném prostředí. Vždy nás potěší, když nám uživatelé říkají, že je služba pro ně prospěšná, líbí se jim u nás a domlouvají si další dny v týdnu, kdy k nám budou pravidelně docházet. V poslední době nás také těší vzrůstající zájem o službu z řad nových uživatelů. 

Vojtěch Petroš,
vedoucí a sociální pracovník
Denního stacionáře Slunečnice