Od konce října loňského roku nás zahřívá tepelné čerpadlo

Dobrá věc se podařila a náš Víceúčelový Charitní dům je od začátku listopadu vytápěn tepelným čerpadlem. Do té doby byl dům vytápěn elektřinou, což bylo velmi nákladné. Podle odhadů tepelného auditu bychom měli ušetřit až polovinu ročních nákladů na elektřinu. Ušetřené finance budeme moci věnovat do našich služeb a pomoci potřebným.

Pořízení tepelného čerpadla, jehož celkové náklady se vyšplhaly na 1 000 000 Kč, bylo možné pouze díky finanční podpoře našich dárců.

Čtrnáctá zahradní slavnost

Nový Hrozenkov – Čubov.  Dny se začaly pomalu zkracovat, zubaté sluníčko už tolik nehřeje a listí pomalu dává kopcům veselé barvy. Je tu podzim, ale také naše „domečková“ zahradní slavnost, která byla letos pořádaná již po čtrnácté.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Ilustrační snímek Jakub Žák

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

Děkujeme městu Vsetín

Město Vsetín podpořilo celkovou částkou 16 100 Kč naše pobytové služby.

Děkujeme !!!

Dovolte nám představit úžasnou mladou ženu

Jana Hořelicová pochází z Velkých Karlovic, ale již několik let žije v Londýně. Na své rodiště však nezapomněla a dokonce ani na ty, kterým naše organizace pomáhá.

Kam na výlet naším sociálním autobusem v červenci

Vydejte se s námi a naším bezbariérovým autobusem poznávat krásy rozličných míst. Výletů se mohou zúčastnit i lidé hůře se pohybující či vozíčkáři.

Zde přinášíme tipy na výlet v měsíci červenci.

Postní kasičky odevzdají lidé už tuto neděli. Po Velikonocích začnou pomáhat

Postní almužna 2018

Arcidiecéze olomoucká – Téměř 26 000 postních kasiček si rozebrali před pár týdny věřící v kostelích i Charitách Arcidiecéze olomoucké. Jako každý rok do nich v postní době vkládají příspěvky za to, co si odřekli. Někteří do kasiček vhodí i tip na potřebné, kteří se ocitli v nouzi. Charity pak ve spolupráci s kněžími rozdělí almužnu mezi ty, kteří ji nejvíce potřebují. Věřící postní kasičky vrátí do kostelů o Květné neděli (25. 3.), další po Velikonocích...

Pojeďte s námi přivítat jaro sociálním autobusem

V Trenčíně je krásně. A jeho památky stojí rozhodně za vidění. Náš bezbariérový sociální autobus už se moc těší na pasažéry, kteří se s ním vydají do tohoto malebného města přivítat společně jaro a poznat jeho krásy. Vyjíždíme 20.3., zájemci se mohou přihlásit 734 875 592.

Tříkráloví koledníci přijmou biskupské požehnání v katedrále sv. Václava

Olomouc – Už za dva týdny je budeme potkávat v ulicích našich vesnic a měst. Před tím však, než se vydají šířit poselství o narození Spasitele a koledovat ve prospěch potřebných, obdrží tříkráloví koledníci Arcidiecéze olomoucké biskupské požehnání. Slavnostní mše svatá se uskuteční v katedrále sv. Václava v sobotu 30. prosince v 10:00 hodin. Charita Olomouc přichystala pro tříkrálové dobrovolníky z blízka i z daleka bohatý doprovodný kulturní program.

Vánoční balíčky zamíří na Ukrajinu k 341 chudým dětem. Nejmladšímu je 1 rok

Balíčky dělají každý rok radost dětem z Lopatyna

Olomouc – I letos udělají čeští dárci radost chudým dětem na Ukrajině. Jejich Vánoční balíčky převeze Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) na Ukrajinu v úterý 12. prosince. Dárcům se podařilo nastřádat balíčky pro 341 dětí, což je o 37 více než loni. Nakládání balíčků začne v pondělí 11. prosince v 8.15 hodin přímo v sídle Charity na adrese Křížkovského 6.