NOVINKY

Pamatuju, pamatuješ, pamatujeme…

„Představte si, že mne pan Hrubeš poznal, a to jsme se nevím, jak dlouho neviděli,“ neskrývala svou radost paní Píšková. A poznal ji pouze po hlase - pan Hrubeš totiž nevidí. S paní Píškovou se v Domě pokojného staří v Novém Hrozenkově - Čubově potkávali, když sem před dvěma lety vozila svého nemocného manžela na odlehčovací pobyt.

Vyhrál Hroch a odměny jsou na cestě

I na těchto našich webových stránkách jste možná před časem zaznamenali informaci o soutěži, ve které jsme hledali jméno pro náš sociální autobus. Návrhů i s obrázky autobusu se sešlo úctyhodných 220 a připutovaly k nám z blízka i daleka. A jakéže jméno jsme nakonec pro náš autobus vybrali?

HROCH - což je zkratka pro hrozenkovskou charitu. Tento návrh nám zaslalo rodinné centrum Kaštánek z Valašských Klobouk.

Neobyčejná kuchařka

Různé pokrmy, které však mají jedno společné – recepty na ně, stejně jako na spoustu dalších dobrot „vyzvěděly“ děti halenkovské základní školy u svých babiček a dědečků a naleznete je v kuchařce s názvem Vaříme s babičkou aneb Kuchařka (nejen) valašských receptů sesbíraných dětmi z Halenkova a okolí.

Kuchařka je k dostání v sídlech Charity v Halenkově, Novém Hrozenkově i Karolince, brzy také např. v IC ve Velkých Karlovicích a dalších. Její koupí pomůžete zakoupit speciální zvedací zařízení, které zpřijemní a usnadní život obyvatelům Domu pokojného staří v Novém Hrozenkově.

Hlasí se sociální autobus a tipy na výlet v červenci

Pojeďte s námi na výlet sociálním autobusem. Máme pro vás nové tipy na výlety za zábavou, kulturou či věděním v měsíci červenci. Více info naleznete na Sociální autobus v záložce Kam vyrazit. Náš autobus je nízkopodlažní, bezbariérový, uzpůsobený pro převoz až šesti vozíčkářů, nebo max. 16 cestujících.

Páteční dopoledne 12. května mělo sváteční nádech, aneb předání výtěžku z Frzegulu

Naše paní ředitelka a pan starosta obce Halenkov se vydali předat výtěžek z I. Halenkovského frzegulu oběma chlapcům, kterým byla akce věnována. Dle plánu byl výnos rozdělen na 3 díly - 2 na chlapce a 1 na Charitu Nový Hrozenkov. Z celkového výtěžku 20 206 Kč - obdrželi chlapci každý 6 800 Kč, zbylá část 6 606 půjde na Víceúčelový charitní dům v Halenkově.

DĚKUJEME JEŠTĚ JEDNOU VŠEM ÚČASTNÍKŮM FRZEGULU.

Podpořte nás! DĚKUJEME

Navštivte naši fotogalerii

20 let Charity Svaté rodiny Nový Hrozenkov, jsme tu pro vás!

Podívejte se na dokumentární film o naší práci

Sociální autobus

Sledujte nás na Facebooku