Charita Nový Hrozenkov pořádá adventní koncert
2. listopadu 2019 Články

Charita Nový Hrozenkov pořádá adventní koncert

Charita Nový Hrozenkov připravuje dne 13. 12. 2019 Adventní koncert v kostele sv. Jana Křtitele v Novém Hrozenkově. Vystoupí slavný houslový virtuos Václav Hudeček a klavírní virtuos a dirigent Lukáš Klánský.

Třetím vystupujícím bude vítěz Akademie Václava Hudečka roku 2019. Letos to byli dva vítězové, ale s velkou pravděpodobností můžeme očekávat Kateřinu Krejčovou (viz. níže). Bližší informace budou v listopadových Charitních listech, na charitních webových stránkách a určitě nepřehlédnete vyvěšené plakáty.

Václav Hudeček vystupoval po celém světě na nejprestižnějších podiích.
Hudečkovo sympatické vystupování a zejména styl jeho hry spojující s radostí, kterou dovede nezaměnitelným způsobem přenášet do publika, okouzluje obecenstvo bez rozdílu věku.

Lukáš Klánský patří k nejvýznamnějším a nejžádanějším českým klavíristům mladé generace. Díky oceněním na mnoha mezinárodních soutěžích a úspěšných vystoupení na festivalech v ČR, ale i v Evropě, se stal jak vyhledávaným sólistou, tak komorním hráčem.

Letošní ročník Akademie Václava Hudečka byl ve znamení vyrovnaných výkonů. Proto byla hlavní cena udělena dvěma studentům a to MATTEU HAGEROVI, ten získal housle postavené a darované Mistrem houslařem Jaroslavem Kohoutem. KATEŘINA KREJČOVÁ získala cenu hejtmana ZK Jiřího Čunka dále cenu ředitele Západočeského symfonického orchestru Milana Muzikáře, pozvání k sólovému vystoupení s uvedeným orchestrem a v neposlední řadě účast na adventních a vánočních koncertech Václava Hudečka.