Články

Nezvyklá návštěva na Domě pokojného stáří
19. března 2021 Články

Nezvyklá návštěva na Domě pokojného stáří

Na Domě pokojného stáří přivítali jaro spolu s nečekanou návštěvou. Na chodbách se ozývalo nemotorné klopýtání i tenoučké mečení. 

V Charitě Nový Hrozenkov jsme oslavili MDŽ květinou
9. března 2021 Co se děje u nás?

V Charitě Nový Hrozenkov jsme oslavili MDŽ květinou

8. března jsme v Charitě Nový Hrozenkov oslavili Mezinárodní den žen. V záplavě květin od Nadačního fondu Svět Oken se ocitly všechny pracovnice i klientky. Také nás potěšila Lékárna Hany Ptáčkové, která nás obdarovala krémy.

Hledáme dobrovolníky
2. března 2021 Články

Hledáme dobrovolníky

Charita Nový Hrozenkov, vzhledem ke zhoršující se situaci a postupném výpadku personálních sil, hledá dobrovolníky.

Kolednická výzva 2021
1. ledna 2021 Tříkrálová sbírka

Kolednická výzva 2021

Připojte se k online koledníkům. Nahrávejte na Facebook a Instagram online koledu ve vlastním podání!

Nadace podpořily Charitu v době nouze
26. května 2020 Články

Nadace podpořily Charitu v době nouze

Charita Nový Hrozenkov využila nabízené mimořádné pomoci v rámci vyhlášených grantů od Nadace Karla Komárka Family Foundation a Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové. Finance jsme použili k zakoupení ochranných rukavic, jednorázových ochranných oděvů, na pláště, brýle, roušky, respirátory, ústenky, filtry do bavlněných roušek s kapsou, dezinfekci - jak na ruce, tak na ovrchy a předměty. Dále se zakoupily bezdotykové teploměry, vitamíny pro klienty Domu pokojného stáří a Odlehčovací služby a také pro pracovníky v přímé péči. Od těchto Nadací jsme také získali příspěvek na pohonné hmoty, které pomáhaly rozvážet ochranné pomůcky k uživatelům v domácnostech. Nadace ČEZ mimořádně podpořila naši Charitu, vzhledem k většímu pracovnímu nasazení, pokrytím mzdy dvou úvazků pracovníků v přímé péči v Domě pokojného stáří v Novém Hrozenkově v měsíci dubnu 2020.      

PRODÁVÁME AUTO
25. května 2020 Články

PRODÁVÁME AUTO

Charita Nový Hrozenkov PRODÁVÁ auto                                        ŠKODA FELICIA COMBI GLXI 1,3 - červená                                                                                                                                                              - eko daň zaplacena
- datum první registrace 16.7.1999,
- najeto 156 489 km,
- stav vozidla odpovídá stáří vozidla - koroze,
- součástí prodeje jsou zimní kola rozměr 165/70 R 13.                                                                                                                                          CENA 5 000 Kč volejte na tel: 603 967 393

Povolení návštěv v Domě pokojného stáří
25. května 2020 Články

Povolení návštěv v Domě pokojného stáří

OZNAMUJEME !   Od 25. 5. 2020 se v Domě pokojného stáří za specifických podmínek POVOLUJÍ NÁVŠTĚVY. (pro více informací klikněte)

Suzuki Jimny vydražen se ziskem!
21. května 2020 Články

Suzuki Jimny vydražen se ziskem!

Ostře sledovaná aukce Suzuki Jimny přinesla Charitě Nový Hrozenkov téměř 100 000 Kč

Přáli jsme maminkám
11. května 2020 Články

Přáli jsme maminkám

Tak jako každý rok, tak i letos jsme pamatovali na maminky v řadách uživatelů našich charitních služeb.

Pomoc v nouzi aneb podpora domácí péče
27. dubna 2020 Články

Pomoc v nouzi aneb podpora domácí péče

Pomozte zůstat doma nejen seniorům v odlehlých částech Valašska – Horního Vsacka. Pojďte s námi zabezpečit okamžitou dostupnost sociální a zdravotní služby pro všechny potřebné!

Cílem projektu, který je založen na Darujme.cz, je zabezpečit okamžitou dostupnost sociální a zdravotní služby pro všechny potřebné a bojovat proti šíření Koronaviru mezi rizikové skupiny obyvatel.   Je nezbytné eliminovat riziko výpadku poskytnutí služby v době nouze a zajistit nové zájemce nebo navýšit počet návštěv u stávajících klientů. Abychom měli dostatek pracovnic v přímé péči, zřídili jsme ve spolupráci s městysem Nový Hrozenkov pro naše pečovatelky mateřskou školku. Provizorní hlídání drobotiny zajišťuje kolegyně ze sociální rehabilitace a naše pracovnice se tak mohou dál bez obav (o děti) věnovat všem potřebným.

Na Aukru v květnu startuje charitativní aukce vozu Suzuki Jimny
24. dubna 2020 Články

Na Aukru v květnu startuje charitativní aukce vozu Suzuki Jimny

Simcar autorizovaný dealer vozů Suzuki ve spolupráci s aukční platformou Aukro od 8. května 2020 spustí elektronickou aukci legendy mezi terénními auty Suzuki Jimny. Vůz, který dosud sloužil jako předváděcí automobil, se společnost Simcar rozhodla poskytnout k dražbě i z charitativních důvodů: rozdíl mezi konečnou nákupní cenou a doporučenou ceníkovou cenou totiž poputuje regionální pobočce Charity v Novém Hrozenkově na financování terénní pečovatelské služby.

Vyjádření ČBK
21. dubna 2020 Články

Vyjádření ČBK

Stálá rada České biskupské konference a biskup – delegát ČBK pro duchovní péči ve zdravotnictví schválili 14. dubna 2020 následující pravidla pro postupné uvolňování omezení, které se týká veřejných bohoslužeb.

17. dubna 2020 Články

Pomozte najít potřebné

Vážení přátelé, těžká situace s pandemií Covid-19 donutila mnohé z nás a našeho okolí zůstat doma, abychom zajistili děti nebo nás zaměstnavatel musel nechat dočasně doma s omezeným příjmem. Některé rodiny či jednotlivce však mohla tato karanténa dostat do tíživé finanční situace a zadlužení. Prosím, jestli o někom takovém ve svém okolí víte a bydlí v našem působišti (Velké Karlovice - Hovězí), dejte nám vědět, abychom mu mohli nabídnout pomoc.
Děkuji

Charita Nový Hrozenkov a Covid 19
16. dubna 2020 Články

Charita Nový Hrozenkov a Covid 19

S příchodem pandemie jakoby se život na některých místech zastavil, u škol nevidíte ráno děti, u nákupních center nestojí stovky aut,… naopak o činnosti Charity Nový Hrozenkov, jeho zaměstnancích a klientech se to říci nedá. Snad jen několik našich seniorů, kteří museli zůstat doma se svými příbuznými z důvodu uzavření denního stacionáře, moc slyšet není, i když i ty jsme ještě i v tom domácím prostředí doprovázeli několik dní v rámci osobní asistence a teď jsme s nimi stále v telefonickém kontaktu.

Náš život v "Domečku" v té zvláštní "koronavirové" době
15. dubna 2020 Články

Náš život v "Domečku" v té zvláštní "koronavirové" době

„Není to koronavirus, ale koridor“, říká jedna naše „svérázná“ klientka.   „Nejhorší je zákaz návštěv, a čím je to delší, tím to působí depresivněji, když nemůžeme vidět své blízké“, shodují se skoro všichni přítomní.