Na Aukru v květnu startuje charitativní aukce vozu Suzuki Jimny
24. dubna 2020 Články

Na Aukru v květnu startuje charitativní aukce vozu Suzuki Jimny

Simcar autorizovaný dealer vozů Suzuki ve spolupráci s aukční platformou Aukro od 8. května 2020 spustí elektronickou aukci legendy mezi terénními auty Suzuki Jimny. Vůz, který dosud sloužil jako předváděcí automobil, se společnost Simcar rozhodla poskytnout k dražbě i z charitativních důvodů: rozdíl mezi konečnou nákupní cenou a doporučenou ceníkovou cenou totiž poputuje regionální pobočce Charity v Novém Hrozenkově na financování terénní pečovatelské služby.

Když se řekne Suzuki Jimny, všichni nadšenci do lehkých terénních automobilů jistě zbystří. Jedinečný malý off-road je ve světě terénních aut ikonou. Geniální retro design, malé rozměry, nízká váha, technické vlastnosti a další přednosti společně s cenovkou do pěti set tisíc korun včetně DPH způsobily doslova propast mezi jeho výrobní kapacitou a celosvětovou poptávkou. Není tedy divu, že i v našich končinách je těchto vozů jako šafránu: od uvedení na český trh v roce 2019 k nám bylo oficiálně dovezeno pouze 93 těchto vozidel.

Nyní se ovšem zájemcům o tento model nabízí jedinečná příležitost. Autorizovaný dealer značky Suzuki Simcar ve spolupráci s  aukčním portálem Aukro v květnu uspořádá elektronickou aukci automobilu Jimny, který v Simcaru sloužil jako předváděcí vůz. Konkrétně se jedná o specifikaci Suzuki Jimny 1,5 AllGrip s automatickou převodovkou v zelené barvě. Celá akce navíc bude mít veřejně prospěšný dosah. Dražitel se totiž rozhodl, že finanční částku, která bude činit rozdíl mezi konečnou nákupní cenou a doporučenou ceníkovou cenou, věnuje regionální pobočce Charity v Novém Hrozenkově, kde daný vůz v rámci zvládání nouzového stavu již aktuálně pomáhál zajišťovat charitní pečovatelskou službu.

„Hledali jsme způsob, jak transparentně vybrat budoucího majitele našeho předváděcího vozu a zároveň využít potenciál obchodní transakce k veřejně prospěšnému účelu. Dáváme komukoliv příležitost zúčastnit se elektronické aukce a Jimnyho si vydražit. Přál bych si, aby nový majitel pocházel ze zlínského regionu, aby to k nám neměl daleko na servis,“ popsal s úsměvem nápad jednatel společnosti Tomáš Černý. „Dar poslouží k zajištění financování terénních služeb v hornatém regionu Valašska, půjde tedy na mzdy pečovatelek a zdravotních sester, které zajišťují péči potřebným přímo v jejich domově,“ upřesnila Lenka Vráželová, vedoucí služeb a zástupkyně ředitelky Charita Nový Hrozenkov.

„Když nás Simcar oslovil s tím, že by u nás na Aukru uspořádali aukci Jimnyho, která by navíc ještě měla charitativní přesah, uvítali jsme to s nadšením. Obě naše společnosti sice sídlí a působí na Zlínsku, aukce ale určitě osloví automobilové fajnšmekry z celé republiky. Obzvláště, když startovací cena začíná na 1 koruně,“ uvedl Michal Oškera, CEO společnosti Aukro. Zájemci o vůz budou moci přihazovat od pátku 8. 5. 2020 do pondělí 18. 5. 2020, kdy přesně ve 20.30 hodin aukce skončí.

Po ukončení aukce proběhne předání vozidla novému majiteli za vydraženou cenu. Nový majitel se rovněž může zúčastnit předání finančního daru Charitě Nový Hrozenkov zastoupené paní Danuší Martinkovou, ředitelkou Charity Nový Hrozenkov.

Aukro je největší české online tržiště, které se orientuje na aukce i prodej a nákup za pevné ceny. Svou činnost portál zahájil v roce 2003, v roce 2018 pokořil hranici čtyř milionů registrovaných uživatelů.