Projekt učíme online zajistil Charitě Nový Hrozenkov 10 notebooků
1. února 2021 Co se děje u nás?

Projekt učíme online zajistil Charitě Nový Hrozenkov 10 notebooků

V průběhu několika let jsme mohli číst v novinách různé titulky na téma děti a počítač. Z článků plných průzkumů a studií, jsme se dozvídali, jak malým dětem vzniká závislost, chybí představivost, větší děti tloustnou, nemají dostatek zdravého pohybu, jsou méně společenští… Hlavní problém ‑ počítač a jeho nadbytečná konzumace. Nesmíme ale zapomínat, že každá mince má dvě strany, a tak s „kovidovou krizí“ a přesunutím školní výuky online se můžeme podívat na tu stranu druhou.

Průzkumy uvedené na webu https://www.ucimeonline.cz/ tvrdí toto: 1/3 žáků na 1000 školách nemá přístup k online vyučování (zdroj: šetření České školní inspekce, duben 2020) a až 4000 dětí je doma v rodinách úplně offline (zdroj: odhady organizace Člověk v tísni a Nadace OSF).  Distanční výuka se tak stává velmi nerovná. Právo na vzdělání má přece každý. Teď ale má právo na vzdělání jen ten, kdo má počítač. Často se tak některé děti nemohou výuky zúčastnit. Buď nemají počítač vůbec, nebo se o jeden musí dělit s několika sourozenci.

Projekt Učíme online je projekt neziskové organizace Česko.Digital ve spolupráci s dalšími komunitami, které se snaží prostřednictvím sbírky počítačů těmto dětem pomoci.

Díky kladnému vyřízení žádosti, byla Charita Nový Hrozenkov obdarována 10 kusy vyřazených notebooků v dobré kondici, které jsou nyní zapůjčeny dětem k online výuce. Držíme vám děcka pěsti, ať tu školu zvládnete!