Spojili jsme síly s Kayaku Safety Systems Europe
22. února 2021 Co se děje u nás?

Spojili jsme síly s Kayaku Safety Systems Europe

Stane se to raz dva. Ze dne na den. Člověk ani nestačí mrknout a osud se mu zašmodrchá. Náš život zásadně ovlivní nemoc. Někdo po komplikované zlomenině zůstane pár měsíců nepohyblivý. Jiný se ráno cítí ještě svěží, ale večer se probudí v nemocnici a nemůže se pohnout. Další se chce s rodinou rozloučit doma.

Všichni tito lidé stráví v posteli minimálně polovinu svého dne. Aby se pečujícím usnadnila práce a nemocní předcházeli vzniku proleženin, je třeba elektricky polohovatelné lůžko.
V lednu 2021 jsme v naší půjčovně kompenzačních pomůcek bohužel neměli ani jedno lůžko volné. A když se nás obrátili rodinní pečující, nechtěli jsme je odmítnout. Proto jsme se spojili s firmou Kayaku Safety Systems Europe a. s. a ta nám zafinancovala lůžko i s antidekubitní matrací a také částečně přispěla na lůžko druhé.  Obě lůžka slouží k zapůjčení do terénu. Jsou tady pro všechny, kteří chtějí co nejdéle zůstat v domácím prostředí.